REVIEWS

Marco verzorgt de speurtraining helemaal op maat. Hij heeft direct in de gaten waar je hond en jij als baasje staat. Hij begint met wat goed gaat en legt de volgende stap voor je klaar. Aan de andere kant laat hij ook duidelijk zien aan de hond wat er van hem verwacht wordt zo nodig pakt hij goed door om knooppunten op te lossen. Het is mooi om te ervaren dat de hond en het baasje beter elkaar volgen. De begeleiding van Marco is waardevol omdat het helpt zelf de juiste snaar te raken om steeds betere partners met je hond te worden. Het speuren is een spel wat de hond leuk vindt om voor zijn baasje te kunnen werken.

Via een kennis kwam ik in contact met Marco omdat mijn jongste hond erg bang was. Ze is haar angst voor alles wat ze niet kent nog niet helemaal kwijt. Maar wat is ze gegroeid! Dit komt zeker door de adviezen en tips die ik tijdens de speurlessen krijg. Marco heeft veel kennis in huis en wil deze met je delen. Het beste uit je hond halen maar ook uit jezelf. Ik ben op een andere manier naar mijn hond gaan kijken. Ik kon haar altijd moeilijker ‘lezen’ dan mijn andere hond. Dit lukt nu beter doordat we elke week samen aan het werk gaan. Zelf dacht ik bij speurlessen aan grote honden en niet dat het wat voor mijn Sheltie zou zijn. Het tegendeel is waar. We halen samen veel voldoening uit ons wekelijkse uurtje speurwerk, want ze blijkt een echte speurneus.

Ik speur met onze Engelse Springer Spaniel pup van bijna 5 maanden bij Marco. Ze was 9 á 10 weken toen we begonnen. Ik had al een beetje ervaring in het speuren,  maar niet met een pup. Marco heeft ons stap voor stap uitgelegd wat we moesten doen.  Bij “problemen” waar we tegen aan liepen zocht hij mee naar een oplossing.  We zijn nu enkele weken verder en onze pup speurt vol zelfvertrouwen. We passen onze lessen aan op wat onze dame aan kan. Proberen de lat met kleine stapjes wat hoger te leggen. Tijdens dit hele “proces” begeleidt Marco je van begin tot eind, 1 op 1. Na de les evalueren we wat de tips en tops waren zodat we dat mee kunnen nemen in de volgende les.
Wat ik fijn vind is dat Marco ook kennis heeft op het gebied van gedrag en gehoorzaamheid. Dit vormt een totaalplaatje.

Ik was met mijn rottweiler teefje op zoek naar iemand die mij kon helpen met speuren, daar alle hondenscholen dicht waren vanwege de Lock down. Ik had al wat ervaring met het speuren maar kon niet echt mijn draai vinden in de methode waar gebruik van werd gemaakt. Na het bekijken van de website maar eens telefonisch contact gezocht en na een heel fijn gesprek zijn we maar eens gaan kijken waar we stonden. Wat mij vooral aansprak is de manier van trainen. Er wordt gebruik gemaakt van wat de hond al uit zichzelf doet en wordt door positieve  motivatie verder uitgebreid. Geen dwang of druk gewoon leuk bezig zijn met de hond en daarbij ook nog resultaten zien. Ook de feedback van Marco is altijd positief. Zelf blijf ik nog al eens blijf hangen in de “fouten”. Hij benadrukt de goede resultaten en de rest is om aan te werken. Mijn hond Kyra heeft plezier in haar werk. Heeft meer zelfvertrouwen en zeker niet onbelangrijk meer plezier met mij samen. Kortom fijne lessen, fijne instructeur, fijne resultaten.

Ik  train al enige tijd met mijn Labrador Retriever bij Marco. Wat erg fijn is dat er goed wordt gekeken naar de combinatie baas-hond. Hij legt het op een rustige manier uit en maakt je bewust om goed te kijken naar je hond daar leer je dan als baas ook weer van .

Via Jozé Lammers ben ik in contact gekomen met Marco. Bij Jozé hebben Kyra, een mechelse herder teefje, en ik de eerste beginselen van het speuren geleerd. Na een aarzelende kennismaking tussen Kyra en Marco zijn we aan de slag gegaan. Marco observeerde eerst rustig wie Kyra was. Onderzocht wat we al wisten van speuren, en hoe de relatie hond-baas was. Kyra was heel onzeker en daardoor heel gestrest. De rustige en ervaren aanpak van Marco werkte goed voor Kyra. Ze kreeg er steeds meer plezier en vertrouwen in. Tijdens het speuren geeft Marco op een rustige positieve manier aanwijzingen en tips, zodat je het meteen met je hond op kan pakken en het resultaat ook ziet. Dat motiveert ons iedere keer. Na het speuren evalueert Marco het speuren en geeft duidelijke aanwijzingen waar je thuis mee verder kan en vervolgens weer mee kan nemen naar de volgende les. Ook het belonen op het goede moment, krijgt de nodige aandacht. Marco laat ons nooit met een negatief gevoel van het veld gaan.

Het speuren doet ze nu goed alsook het verwijzen van voorwerpen. Kyra en ik zijn samen gemotiveerd bezig. Vaak loop ik glunderend achter haar omdat ik zie dat ze er zoveel plezier in heeft.

Door deze rustige en op maat gemaakte aanpak van Marco is Kyra zekerder en zelfstandiger geworden. Ook de stress is duidelijk minder geworden; ze werkt nu heel geconcentreerd en is na het speuren heel tevreden.

Kyra en ik zijn een goed team geworden met een mooi resultaat….. en dat smaakt naar meer!

Sinds kort volgen Kyra en ik, naast het speuren, ook appèl-oefeningen onder leiding van Marco.  Dit maakt het geheel compleet voor ons !!

Kortom… een echte aanrader !!

Het speuren bij de Kolksche Horst is een superleuke maar ook zinvolle bezigheid om samen met jouw hond te doen. De trainingen worden door Marco met enthousiasme én met deskundigheid vorm gegeven. De feedback en tips stemt hij af op de voortgang van elke hond en diens of haar baas. De trainingen vinden plaats op een weiland of akker rondom de Kolksche Horst. Ik ben begonnen in april 2021. Wilde er eerst achter komen of Wammes en ik het wel leuk zouden gaan vinden. Maar dat was snel duidelijk! We zijn begonnen met korte sporen waar brokjes voer in gelegd werden. Inmiddels een jaar verder en we lopen sinds kort zonder voer, met scherpere bochten en het vinden van voorwerpen. Geweldig om te zien hoe graag Wammes dit doet en daar meer zelfvertrouwen van krijgt. In februari jl certificaat praktijkspeuren behaald. Was een mooie ochtend waarbij we ook andere honden bezig konden zien. Bijzonder om te zien dat grootte en ras er niet zo veel toe doet. Alle honden vinden het geweldig om te doen. Als ik thuis de lange lijn van de haak haal dan raakt Wammes door het dolle heen. Wil niet zeggen dat ik door het dolle heen raak maar ga altijd graag op stap met Wammes om te gaan speuren. Een aanrader voor elke hond en baas!

10 lessen waren voor onze Labrador, 6 jaar oud, al genoeg om goed te luisteren. Volgt makkelijk, door goede tips van Marco.  Zit, lig en blijf ook geen punt. Elke les, kleinschalig, krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Marco onderbouwt zijn adviezen. Waardoor je snapt wat jouw lichaamstaal betekent voor de hond. Consequent, focus en rechtvaardigheid zijn de kernwaarden.

Al met al.. Onze Cooper en wij zijn dik tevreden.